Cikgu mengadu anak tak pandai.....

Salam Khamis....

Mood risu menyelubungi di pagi hari.... 
Tadi pergi hantar putributterfly ni ke tadika, cikgunya mengadu kelmarin putributterfly kena marah....

"dia balik meracum tak" 
"tak de lak, dia tak pandai nak ngadu"
kata aku.....

"kelmarin kena marah, dia tak pandai lagi mewarna..... duk tonyuh tempat sama je"
"nie dah masuk bulan 8, org lain dah tau semuo"

kes berat nie.... pensel warna aku beli pun dah hilang.... 
nampak gaya kena beli lain and buat intensive class ler kat dia....

kebelakangan mmg aku tak monitor dia belajar!

huh, kesian anak aku.... memang kalau aku dan husband ajar dia, mesti kena marah2 cubit2 sampai nangis, baru dia concentrate, kalau tak duk main-main lebih...

nasib baik ler a,b,c dan nombor dia dah ingat.... skang nie nak ajar anak bukan takat serah semua kat cikgu bulat2..... as a percents must to do something, kena ajar juga kat rumah.....  cikgu skang tak macam cikgu dulu tanggungjawab banyak ramai student, mereka lagi senang kalau murid tu dah tau serba sikit bila masuk kelas..... may b juga dengan limited time dalam kelas cikgu tak boleh nak concentrate lama pada seorang murid.... yang nyata IQ semasa murid berbeza..... ada murid yang cepat dapat, ada murid yang lambat dapat.... Allah jadikan kita semua berbeza kan.... sama-sama mendidik anak-anak kita.... bagi yang belum kawin, masih remaja lum ada anak, u all akan mengalami situasi ini kelak.... hehehe....





5 comments:

  1. ibu kene main peranan jugak kan??nad ni cakap mcm dah ada baby lak..:)

    new entry :: Day 05 - A picture of your favorite memory

    ReplyDelete
  2. anak akk ker?? tomey!!

    besela kak budak2 nak belajar mmg camtu

    ReplyDelete
  3. mmg mak n ayah kene main peranan.
    xleh nk harap pd guru2 je. penat lah guru. huhu

    ReplyDelete
  4. xkan 2 thn dah kena marah dek cikgu akak?hmm..besa la dia bukan reti pon..kecik lagi tuh..hehee

    ReplyDelete
  5. risau ler.. bila cikgu dah ngadu... dia dh nak msk 3 thn... apa blh buat? kena spent time jg ajr dia sdiri...

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED