Kembali Menapak Selepas Tersadung...

Salam Rabu...

aku nk sambung kisah kenangan keje tu... tp kali ni dh msk part baru, keje baru...
setelah bersusah payah di kota metropolitan tu, aku diterima bekerja di nun jauh sempadan Malaysia..
erm...

Allhamdulillah...

aku bersyukur sgt Allah tempatkan aku di sini!
jumpa dengan org2 baik dan sgt rendah diri wlupun dia sbenarnya seorang yang hebat!

aku selalu ingatkan diri aku dgn kata-katanya:
"ikut adat resam padi, lagi berisi lagi tunduk"
huh! setapa menusup di hati ni.

terima kasih juga buat keluarga tercinta, mie, papa n adik aku....
bersusah payah adik ku drive bersama mie n cousinku dr KB ke KL ambik aku tuk next destinasi pg interview keje ni!

mereka sampai di KL zohor dan terpaksa tungu aku siapkan keje sampai 6 lebih baru bos aku release kan aku masa tu!

adik aku pening dengan keje ku, dia ckp "xmau la keje macm aku tu bz jer, kelam kabut xtenu arah"... huhuhu,,,,

masa tu aku dh x keje as aeditor... aku dh kembali sbg freelance handle pr, promotion, marketing for tv programs n film...

kami bertolak ke utara semenajung hampir magrib...
kul 12.15 sampai sana! laju tul adik aku drive!

dgn doa dan harapan family dan pertolongan Allah, aku lulus 1st interview...
Allhamdullah...

2nd interview di KL... Allhamdulillah, aku juga lulus tuk 2nd interview...
soalan yang ditanya hanya ttg keje aku yang lepas....
dengan lancarnya aku cakap, nasib baik interviewee ok jer!
siap dia suh aku blakon lagi...

hehehe... dl kat uni aku ambik course lakonan dgn Ahmad Yatim, tp aku fail dpt B jer...
mmg muka aku x pandai nk blakon dpn2 skrin ni,
tp sbb interview punya pasal aku buat lagk...
huhuhu....

selepas itu, aku bertunang dan berkahwin semasa bekerja di tempat sekarang....
sekarang aku mula bangun melangkah, berjalan dan terus berjalan untuk mula belajar berlari...
lambat atau cepat aku dapat berlari adalah dengan kehendakNya...
aku hanya mampu usaha dan berdoa!



layan Amani masa baru nk berjalan... huhu... ni aku paksa dia suh jalan! 
cz masa tu di takut n malas sgt nk jalan... hehehehe...

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.